diumenge, 20 d’octubre del 2013

El valor afegit de l'Aula Moodle

La plataforma Moodle és una eina molt utilitzada pels professors, tan de primaria, secundària com a nivell universitari, doncs és un bon espai virtual (gratuït i senzill) que et permet donar suport a les assignatures, tot penjant documents, activitats, fòrums, etc que complementin la matèria donada a classe i que, alhora, els alumnes puguin acedir-hi de forma fàcil per tal d'aprofundir en aquesta. 
Avui, per primer cop, a l'assignatura de TAC se'ns ha permès entrar al Moodle com a usuari "professor" per tal de dissenyar una activitat o matèria que fos adequada pel tipus de tema donat, en aquest cas, "Experiencias y/o proyectos educativos innovadores que integran las TIC en su propuesta". Per tant, el meu grup i jo ens hem dedicat a buscar exemples reals d'experiències ducatives que es sustentéssin amb les eines TIC.

El primer que et crida l'atenció és l'aparença de l'skin, el qual és molt diferent al de l'alumne doncs hi ha una gran quantitat de "comandaments" que tens a la teva disposició per tal de penjar els materials que complementin la matèria de la millor manera (vídeos, enquestes, fòrums, espais per penjar treballs per part de l'alumnat) i que encaixin a la perfecció amb els objectius didàctics perseguits (reflexionar, aprofundir, comparar, compartir...). 


La possibilitat que t'ofereix el Moodle per construir una petita comunitat educativa compartida amb el docent - discent és el gran punt fort d'aquesta plataforma, doncs no només és el professor/a qui transmet coneixements, sinó també l'alumnat se li ofereix la oportunitat de compartir.


Per tant, podem dir que l'Aula Moodle consta de les següents avantatges i inconvenients: 

AVANTATGES:
  • Es tracta d'un entorn virtual d'ensenyament i aprenentatge de gran ajuda.
  • Resulta fàcil d'usar des de la perspectiva de l'estudiant.
  • Permet accedir a una gran varietat de recursos i metodologies d'aprenentatge.
  • Es basa en construir el coneixement entre tots.
  • És una plataforma gratuïta.

INCONVENIENTS
  • L'skin del professor resulta complexa i requereix de certes competències.
  • Manca d'extensió del seu ús
  • Aparença i disseny molt formals

I ja per acabar, dir que analitzar aquesta plataforma ha sigut molt interessant, doncs, al haver-la utilitzat des de la perspectiva de l'alumne i ara usar-la com a docent, et fa comprovar la veritable utilitat d'aquest recurs digital. Les possibilitats que t'ofereix l'Aula Moodle són força estenses i proporciona un fort suport al procés d'E-A. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada