dimecres, 22 de gener del 2014

Reflexió sobre els treballs dels companys

En la següent entrada faré una breu reflexió sobre els treballs presentats tan pels meus companys com pel meu grup de treball envers a la proposta de disseny d'un projecte innovador que integri l'ús de les TIC en l'àmbit educatiu. 

En primer lloc, valorar molt positivament l'ús d'aquesta estratègia tan necessària i  per tal de desenvolupar una competència transverstal tan importanten el nostre camp professional, com pugui ser la realització de tasques en equip.



Segons Torelles, el treball en equip és: La competencia de trabajo en equipo Supone la disposición personal y la colaboración con otros en la realización de actividades para lograr objetivos comunes, intercambiando informaciones, asumiendo responsabilidades, resolviendo dificultades que se presentan y contribuyendo a la mejora y desarrollo colectivo.” (Torrelles, 2011) 


Les dimensions que s'al·ludeixen en aquesta definició, són:
  • Identitat: Idiosincràsia pròpia i genuïna que s'estableix a través de la vinculació individual i col · lectiva de tots els integrants amb l'equip i de la seva pertinença al mateix , a més del compromís i implicació en l'activitat que desenvolupa.
  • Comunicació: Interacció que s'estableix entre els integrants de l'equip amb objecte de compartir informació , actuar de forma concertada i possibilitar la seva funcionament òptim.
  • Execució: Posada en pràctica de les accions i les estratègies que, d'acord amb els objectius acordats , l'equip planifica. 
  • Regulació: Processos d'ajust que l'equip desenvolupa permanentment per avançar en els seus objectius , resolent els conflictes sorgits o bé incorporant elements de millora que incrementin la seva eficàcia o impulsin el seu creixement.
Un cop definit què és el treball en equip i quines competències desenvolupa, donaré pas a la valoració del projecte desenvolupat pel nostre grup, doncs ha resultat una gran tasca de síntesi i anàlisi de tots els aspectes tractats a l'assignatura de TAC; ja que se'ns ha demanat dissenyar un projecte innovador que integri l'ús de les TIC en l'àmbit educatiu. 


Llavors, al llarg de la realització d'aquest projecte ens varem adonar que, aquest treball resulta necessari per ser conscient de les noves tecnologies en l’actualitat, per a poder aplicar-les de la millor manera possible en l’àmbit educatiu. Sens dubte, les noves tecnologies poden esdevenir un recurs de gran utilitat en el dia a dia dels centres educatius i, a la vegada, amb la proposta plantejada es contribuirà a adoptar una actitud positiva i receptiva respecte els nous aprenentatges i tenir interès per a la formació de les noves TIC que rep l’alumnat. A més, dir que la nostra proposta també permet incidir en factors com l’interès o la motivació, que esdevenen de gran importància en qualsevol etapa de l’escolaritat.

Alhora, pel què fa als treballs dels meus altres companysdir que considero que tots hem posat gran entusiasme i ingeni durant la realització d'aquesta tasca. Pel què he pogut observar en els seus treballs i presentacions, tots constaven d'una gran coherencia, viabilitat i toc de creativitat. A part, de fer una gran tasca de síntesi, anàlisi i reflexió ja que al poder aplicar i combinar la teoria donada a classe a la pràctica (durant el disseny d'aquesta proposta), ens ha permès solidificar tots els coneixements transmesos per part de la doctora Alejandra Bosco.



Dir que les presentacions són "exposicions orals es fa en veu alta davant d'un auditori, d'aquí la importància ja que desenvolupes i adquireixen aspectes tan importants com la pronunciació (nítida) i l'entonació (adequada segons els continguts a explicar), per una banda, i els gestos (per reforçar l'expressió oral), de l'altra"


El cas de les presentacions de tots i cadascun dels grups, ha suposat un global, un total de l'assignatura de Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement doncs, escoltar a la resta de companys fa que te'n adonis d'aspectes que tu no li havies donat importància o que, simplement, se t'havien passat per alt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada